Vroeger Was Alles Beter / The Rockin' Windmill Show

Rucphen United wint Blommenkinders muziekquiz 2009.

In het Roosendaalse Parrotia vond vrijdag 5 juni 2009 voor de derde keer de Blommenkinders muziekquiz plaats. Georganiseerd door de Bibliotheek VANnU, Uitpunt en de Stichting Blommenkinders. De samenstellers van de quiz, Peter van Loon en Hans Modderkreeke, hadden dit keer alle mogelijke variaties op vragen uit de kast gehaald. Met één beperking; alle vragen moesten een relatie hebben met muziek uit de zestig en zeventiger jaren van de vorige eeuw; de gouden jaren van de popmuziek.

Meer dan twintig teams namen deel aan deze editie. Het kleinste team bestond zegge en schrijve uit één persoon, het grootste team kende twaalf deelnemers.

Onder het genot van een kopje koffie, glaasje (Arnulfus) bier of fris werd hier en daar fanatiek gestreden om de prijzen. Bij de meeste deelnemers stond echter duidelijk het meedoen voorop. Piet Kikkert wees in zijn openingswoord daar ook haarfijn op toen hij de olympische gedachte aanhaalde; “meedoen is belangrijker dan winnen”.

Het jongste team, de twintigers van ‘Skrien’, had maar één doelstelling; niet, zoals vorig jaar, laatste worden. Zij wilden absoluut niet weer met de fraaie poedelprijs naar huis gaan. Toch was hun ook dit jaar dit lot weer beschoren. Teamleider Rick van der Westen kon toch behoorlijk lachen toen hij voor de tweede keer op rij uit handen van de Roosendaalse wethouder Peter Uytdehage de poedelprijs uitgereikt kreeg. Uytdehage merkte fijntjes op dat dit wellicht wel eens het begin van een fraaie verzameling poedelprijzen zou kunnen worden....

De winnaars van de editie 2008, het uitstekende team Low Budget, gingen vanaf de eerste ronde ook dit jaar weer trots aan kop. Pas in de laatste ronde werden zij nipt voorbijgestreefd door ‘Rucphen United’. Het Rucphense team kreeg dan ook uit handen van de wethouder de prachtige wisselbeker uitgereikt. Overigens deed wethouder Uytdehage zelf ook mee met het team met de bijzondere naam ‘De Rekels zonder Corry’. Dit team haalde net niet het rechter rijtje en bleef steken op een elfde plaats. Wellicht hadden ze beter Corry maar mee kunnen nemen!

De uitslag luidt als volgt:
1 - Rucphen United (258 punten)
2 - Low Budget (242 punten)
3 - Discojumpers (237 punten).

Mede-organisator Eef Stoopendaal van ‘Uitpunt’ was meer dan tevreden over de strijd die in ‘zijn’ Parrotia plaats vond. “De sfeer was helemaal geweldig. Er werd vreselijk veel gelachen en de avond vloog voorbij. Mensen vanuit alle hoeken van West-Brabant waren aanwezig. Ruimte is binnen Parrotia, ook volgend jaar geen enkel probleem, als het moet dan kunnen wij tweehonderd mensen op een nog steeds prettige en comfortabele manier ontvangen. Laat maar komen dus!”

Ook quizsamensteller Peter van Loon kijkt met genoegen terug: “Het is toch altijd spannend tijdens de quiz te zien hoe de mensen reageren op de vragen en opdrachten die wij bedacht hebben. De vragen moeten niet te makkelijk, maar zeker ook niet te moeilijk zijn. Uit de reacties die wij na afloop kregen bleek dat wij er gelukkig weer in geslaagd zijn hier een goede balans in te vinden. Nu kunnen we ons hoofd weer gaan buigen over de vragen die we volgend jaar gaan stellen, want dat er in 2010 wéér een Blommenkindersmuziekquiz zal zijn dat staat als een paal boven water!”

Rucphen United - De winnaars van 2009

 

Onderste rij: Virginie van Oers en Ad van Loon.
Bovenste rij: Jack van Oers, Wilma van Loon, Ria van Nijnatten en Peter van Nijnatten.

 

Bron: www.blommenkinders.nl