Vroeger Was Alles Beter / The Rockin' Windmill Show

Aflevering 300 – 7 april 2004.  

De eerste uitzending lijkt wel gisteren maar het is inmiddels toch al 6 jaar geleden. Dus tijd voor een extra lange jubileumuitzending. Je overdenkt hoe je dit het beste kunt vieren. Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Kort, krachtig en recht voor zijn raap. Net als de rock en roll zelf.

De 300e uitzending had derhalve de volgende kenmerken: veel muziek met alleen maar verzoeknummers van luisteraars, een 10-tal prijsvragen, een klein select gezelschap gasten en bovenal: geen langdradige toespraken. Drie uur vullen met verzoeknummers geeft je een aardig idee van wat de luisteraars graag horen in een rock en roll programma. Korte nummers vooral uit de jaren 50 en 60 waren beslist favoriet. Door die korte nummers konden we precies 60 nummers draaien wat ongekend veel is.

Hier volgt een kleine bloemlezing welke artiesten populair zijn bij Radio Rucphen FM. Oudgedienden als Elvis Presley (His latest flame), Cliff Richard (She said yeah), Buddy Holly (Rave on), Buddy Knox (Storm clouds), Carl Mann (Pretend) en Eddie Cochran (Three steps to heaven) waren van de partij. Maar ook bands uit latere periodes zoals Crazy Cavan & the Rhythm Rockers (Put a light in the window), the Lennerockers (Wabash Canonball), the Cascadez (Backseat boogie), the Teencats (Sun tan tattoo) en the Firebirds (’59 Ford) kwamen aan bod.

De prijsvragen (waarbij CD’s te winnen waren) varieerden van heel gemakkelijk tot moeilijk. Makkelijke vragen waren o.a. van wie is de originele opname van Amapola; welke andere artiest kwam om bij het vliegtuigongeluk waarbij Buddy Holly het leven liet en wat was de originele kleur van het haar van Lulu.
Met sommige andere vragen hadden luisteraars meer moeite. De 1e hit van Shakin’ Stevens in Engeland gaf de nodige problemen. Pas na de tip dat het te eten was (hot dog) kregen we het goede antwoord.
Uit welk land the Rioters vandaan kwamen werd zelfs helemaal niet geraden. Maar nou is Oostenrijk duidelijk geen rock en roll land dus helemaal onverklaarbaar is de moeilijkheidsgraad van deze vraag derhalve niet.

Al met al was het een geslaagde avond. De meeste opmerkingen van gasten en luisteraars waren in de richting van: lekker doorgaan zo! En het doet een mens goed om dat te horen.
Doorgaan? Dat zullen we zeker!

Jack van Oers.