Vroeger Was Alles Beter / The Rockin' Windmill Show

100 x VROEGER WAS ALLES BETER.

Johan "van der Mast" Aarts vroeg me in het prille begin van 1998: waarom kom je niet gezellig bij Rucphen FM draaien?

Herinneringen schoten door me heen toen ik terug dacht aan die goede oude piratentijd. Dat waren pas tijden. Spannend, gezellig, met een enorme saamhorigheid en bovenal: illegaal.
We voelden ons toen net grote jongens die kwajongensstreken uithaalden. Die streken haal ik allang niet meer uit (mag niet meer van moeder de vrouw) maar de liefde voor muziek en radio is altijd gebleven. Dus toch maar ‘gesolliciteerd’. Het was niet eenvoudig om door de ballotagecommissie te komen (ik heb mijn gezicht nou eenmaal niet mee). Maar uiteindelijk mocht ik toch van start.

Nou ben ik opgegroeid in die roemruchte jaren 60. Dus de muziek uit die tijd had mijn voorkeur. Maar er was geen behoefte aan een jaren 60 programma. En zo ben ik in de Rock ‘n’ Roll gerold. Helaas zonder vetkuif, maar met een aerodynamisch voorhoofd is het ook goed te doen. En dat intussen al ruim 100 afleveringen.

Het feestje op die 100e uitzending was er een om niet snel te vergeten. Het doet een mens goed om reacties te krijgen van zovele collega’s. Het is gebruikelijk een woord van dank te laten horen. Namen zal ik niet noemen (je vergeet er zo gemakkelijk eentje), maar een paar zaken die ik op prijs stel zal ik even onder de aandracht brengen. Het beschikbaar stellen van platen en CD’s door diverse collega’s; het overnemen van mijn programma tijdens vakanties; het ‘knutselwerk’ van een creatieve collega; de man van de jingles (zelfs die ‘stoute’ jingles); de belangstelling van onze jeugdige collega’s (geboren lang na de tijd van de echte muziek); de bloemetjes (bleven weken goed!); de telefoontjes (nee, niet die hijger); de platenbon; de felicitaties, enzovoort enzoverder.

Jack van Oers, 6 april 2000.