Vroeger Was Alles Beter / The Rockin' Windmill Show

Men kan zich afvragen: waarom Rock & Roll?
Goede vraag! Toen ik opgroeide in dat prachtige tijdperk dat men de roemruchte jaren 60  noemde, toen dacht ik dat echte muziek in de jaren 60 was uitgevonden. Hoe kan een mens zich vergissen.

Het duurde heel wat jaartjes voor ik in de gaten kreeg dat de populaire muziek (zelfs vandaag de dag) zijn wortels heeft in de rock and roll muziek van de jaren 50. Getalenteerde meisjes en jongens als Elvis Presley,  Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Chuck Berry, Carl Perkins, Wanda Jackson, Bo Diddley, Little Richard, Eddie Cochran, Gene Vincent en Fats Domino zorgden toen voor die revolutionaire muzikale ommekeer.

Een bekend gezegde is: de geschiedenis herhaalt zich. In de 70’er jaren zagen we een wederopstanding  van de Rock and Roll die ontstond in het Verenigd Koninkrijk. Geweldige bands en zangers als Crazy Cavan & the Rhythm Rockers, MUD, Matchbox, Shakin’ Stevens, Racey, The Darts, Johnny & the Roccos en vele anderen werden mateloos populair door heel  Europa.

Het is nu het jaar 2009 en het wordt tijd voor de volgende Rock & Roll heropstanding. Er zijn nog steeds uitstekende bands over de hele wereld. We noemen The  Firebirds, The Lennerockers, The Jime, The Barnshakers, The King Drapes, Black Raven maar er zijn er nog veel meer. Zelfs in de 21e eeuw spelen deze bands de enige soort muziek die de moeite van het spelen waard is: Rock and Roll. Het is een kwestie van tijd voordat Rock and Roll artiesten weer te vinden zijn in de hedendaagse hitparades. Edoch, het zal niet vanzelf gaan. De muziek moet gehoord worden op nationale en internationale radio en TV stations om bij een groter publiek bekend te  worden. En we moeten toch ergens starten, nietwaar? Het zijn radio stations zoals Radio Rucphen FM die aan de basis  zullen staan van de eerstvolgende Rock and Roll golf.

Het programma “Vroeger was alles beter” is sinds 1998 zo'n 338 keer te beluisteren geweest op Rucphen FM. Daarna zijn er 193 afleveringen te horen geweest op radio SUC6FM. Sinds juni 2009 is het programma weer terug bij Radio Rucphen FM en is daar niet meer weg te denken. Tot op de dag van vandaag was er eigenlijk maar een serieuze klacht. En wel van een platenzaak. Dit was hun klacht: “mensen komen hier om nummers en bands vragen waarvan wij niet eens weten dat ze bestaan". Zelf beschouw ik deze klacht als het grootste compliment dat ik ooit heb gekregen.