Vroeger Was Alles Beter / The Rockin' Windmill Show

Tussen 6 september 2012 en 21 februari 2013 werd op donderdagavond tussen 20:00 en 21:00 uur de geschiedenis behandeld van de Nederlandse rock en roll hits. Gestart werd met platen die op nummer 40 kwamen en in de laatste aflevering kwamen alle nummer 1 hits voorbij. Deze serie heeft 20 weken in beslag genomen.


Een korte bloemlezing van artiesten die U regelmatig hoorde: Fats Domino, Elvis Presley, the Everly Brothers, Cliff Richard, the Shadows, Shakin’ Stevens, MUD, Long Tall Ernie & the Shakers, John Spencer, Chubby Checker en Jack Jersey.


In de winter van 2011-2012 hebben we de geschiedenis van de Amerikaanse rock en roll behandeld. De serie over de Nederlandse rock en roll muziek klonk duidelijk anders. In Amerika waren er ontelbare pure rock en roll platen. In Nederland waren er een heleboel platen met een rock en roll “sausje”. Verder waren in Nederland de rock en roll platen uit de jaren 50 vrijwel niet verkrijgbaar. Hierdoor kregen sterren als Bill Haley & his Comets, Buddy Holly, Chuck Berry, Gene Vincent, Carl Perkins en Jerry Lee Lewis nauwelijks kans om hits te scoren. In de jaren 60 werd het allemaal beter met de beschikbaarheid van Amerikaanse singles maar toen was de Rock en Roll in Amerika al over haar hoogtepunt heen.

Samenstelling en presentatie van de geschiedenis van de Nederlandse rock en roll hits was in handen van Jack van Oers.

Het 2e uur van Vroeger Was Alles Beter bleef zoals het was: rock en roll muziek van toen en nu.